Традициите и наследството са вродени характеристики на марката Birkenstock, която датира не от десетилетия, а от векове. Тя е създадена през 1774, като още от началото една от най-важните ѝ задачи е изработването на обувки от първокласно качество. Това призвание отговорно се предава от поколение на поколение, а резултата е високо ниво на качество и комфорт до днес.

Оригиналният “footbed” на BIRKENSTOCK се превръща в „сърцето“ на всички техни модели. Днес това е синоним за изключителен комфорт, думата „footbed“ е използвана за първи път от BIRKENSTOCK през 1930 г. описвайки анатомично оформени стелки със специални опорни елементи.

Благодарение на всичко това BIRKENSTOCK се превръща в една от най-известните марки за обувки в света. С около 3000 служители, този богат на традиции семеен бизнес е и най-големият работодател в германската обувна индустрия. Около един от всеки четирима служители в бранша работи в BIRKENSTOCK. От началото на 2013 г. са създадени над 1100 нови работни места, почти всички в Германия. Това е така, защото BIRKENSTOCK произвежда повечето от своите продукти в собствените си складове в Рейнланд-Пфалц, Северен Рейн-Вестфалия, Хесен и Саксония.

2013 също дава началото на една от най-важните повратни точки в историята на компанията: BIRKENSTOCK се превръща в корпорация. Групата се ръководи от изпълнителен екип, който за първи път не е съставен от членове на семейството - безпрецедентно събитие в почти 240-годишната им история. Оливър Райхерт и Маркус Бенсберг застават начело и отговарят за дейността на групата BIRKENSTOCK.


linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram