Havaianas са създадени в Бразилия през 1962 г. и са вдъхновени от японския сандал Зори; сандал с платнени каишки и подметки от оризова слама. Havaianas заменя сламата с първокласен бразилски каучук, актуализирайки дизайна, за да изглежда модерен, а останалото е история! Ето защо в дизайна на подметките на Havaianas са включени и отпечатъци на оризови зърна; един от многото детайли, които правят Havaianas уникални. До 1964 г. вече всеки работник в Бразилия носи чифт Havaianas. Пътуващите търговци продават Havaianas директно от своите микробуси Volkswagen Combi в цяла Бразилия. Те винаги се посрещаха с вълнение! Havaianas бяха официално признати за важна част от живота на бразилците от бразилското правителство, след като те бяха включени в списъка на основните продукти (наред с ориза и боба!) за контрол на инфлацията. Към този момент в Бразилия всяка година се продават милиони чифтове Havaianas.

В Австралия Havaianas влиза за първи път в рекордите на Гинес за най-много хора плаващи в една линия. Над 2000 души се събраха на плажа Коттесло (Западна Австралия), за да направят рекорда и да наберат средства за социални плажни проекти. И до ден днешен държат рекорда! През 2018 г. Havaianas направи своя дебют на сцената на New York Fashion Week! След възобновяването на популярността на Havaianas сред инфлуенсъри и редактори на модни списания, присъстващи на ревюта в цяла Европа, луксозният австралийски дизайнер Дион Лий изпрати модели, носещи Havaianas по подиума, докато представя колекцията си Spring 19 в Soho. Питате какво следва за Havaianas? Ние също сме развълнувани да разберем!


linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram