Fjällräven се е родила от идеята на един човек: идея да направи природата достъпна за повече хора.

Åke Nordin е роден в град Örnsköldsvik, разположен по високото крайбрежие на Швеция, през 1936 г. Съчетавайки хълмове, дълбоки гори и закътано крайбрежие, това била идеалната игрална площадка за един млад и любопитен Åke. И именно в едно от многото му приключения е изникнала идеята за Fjällräven, дълбоко в съзнанието на Åke.

Идеята възниква от необходимостта да се създаде раница, която да събира всичката му нужна екипировка, но и да стои удобно на гърба му. Åke знаел, че трябва да има начин. С шевната машина на майка си и инструментите на баща си Åke създава раница с дървена рамка в мазето си. От там започва всичко. 10 години по-късно, през 1960 г., в същото това мазе Åke основава Fjällräven и пуска първия си продукт за продажба. Познайте какво е било? Да, раница; този път с алуминиева рамка.

И тъй като природата е толкова важна за нас, тук във Fjällräven, ние поставяме все повече и повече акцент върху устойчивото развитие; да се развиваме според условията на природата. От началото на новото хилядолетие ние стартирахме Eco-Shell и Fjällräven Way. Това са няколко правила за материалите, които ползваме, и принципите, които искаме да следваме.

Но независимо дали гледаме напред, назад или встрани за вдъхновение, винаги се стремим към една обща цел. Да вдъхновим и помогнем на повече хора да изпитат природата. Това беше основната идея на Åke и ние я превърнахме в наша мисия. Природата е в нашето ДНК. Ние просто не можем да се отклоним от нея. Без нея не бихме били нищо. Тя е нашето минало, настояще и бъдеще. Тя е завинаги.


linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram